Men musikken spiller stadig, tonen er skinger for / det aldrig jeres søn når telefonen den ringer.
DK | EN
Jokeren | Kunstner | AGabel
Jokeren

Jokeren

Land Danmark Genrer Hip-Hop Grupper Den Gale Pose
Kort biografi
Ups! Der er desværre intet at komme efter her endnu.
 • Udvalgt diskografi

  Diskografi

  • År
   Titel
   Pladeselskab
   Vurdering
  • Alpha Han
   Alpha HanRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.3. Mar 2018Efter opløsningen af DGP slog

   Jokeren

   kludene sammen medproducer Ezi-Cut for at skabe dette solodebutalbum om en hård, hård stodder. Mens nogle vælger at holde sig til mantraet "show don't tell", så læner

   Jokeren

   sig dog mod det komplet modsatte, da han nummer efter nummer fortæller, at han er hård, har levet et vildt liv, og er både en player og stodder. Ikke så underligt bliver dette meget hurtigt trættende.

   Jokeren

   har også altid forsøgt at skabe meget opmærksomhed omkring sin såkaldte fremragende poesi, men igen er jeg bange for, at der er mere gøen end bid i den kære Jesper Dahl. Faktisk er lyrikken direkte dårlig i sange som "Brev til en Homie" og "Hey Smukke". Flere af sangene er dedikeret til et enkelt koncept, men ofte er disse mangelfulde og decideret elendige sammenlignet medtidligere forsøg af andre rappere (som "Det Ku Ha Været Dig" der bl.a. er den kedelige tvilling til

   Eminem

   's "Role Model" og "Brev til en Homie", der leder tankerne hen mod

   Nas

   ' "One Love").

   Jokeren

   s tekster efterlader altså ofte noget at ønske, mens hans flow halter en smule til tider. Selve den hæse, dybe stemme fejler dog ingenting, og Ezi-Cut har bidraget med flere gode beats. Der er altså potentiale til noget relativt stort, og dette bliver i det mindste indfriet hele to gange på en ellers undervældende plade: Nemlig den aggressive og titulære "Sulten" samt den mørke og følelsesladede "Kvinde Din", der uden sammenligning er mandens flotteste og mest ærlige sang nogensinde.
  • Gigolo Jesus
   Gigolo JesusRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.3. Mar 2018Gigolo Jesus er på mange måde mere af det samme fra Alpha Han - bare lidt dårligere og med flere gæstemedvirkende. Der er et enkelt strålende lyspunkt i form af posse-cuttet "Gravøl" med

   L.O.C.

   og

   Niarn

   . Af andre gæster har vi veloplagte

   Ataf

   samt syngende Anna David og Alex, der begge aldrig burde have været inviteret med på pladen i første omgang. Ezi-Cut er endnu engang bag knapperne, men nu kun en del af tiden. F.eks. er Mass hovedmanden bag singlen "Godt Taget" med sine skrækkelige synthesizers og trættende tekst og budskab (trods den gode intention).

   Jokeren

   fortsætter desuden ufortrødent med sine regelmæssige akavede udbrud af "dér", hvilket bringer mig videre til "Mit Sprog Yo", hvis titel næsten er for dum til at være sand.
  • Den Tørstige Digter
   Den Tørstige DigterRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.3. Mar 2018Mens Jokerens to forrige plader havde tydelige spor af god produktion og en overbevisende levering, så er mandens tredje album blottet for begge dele. Lyden er måske nok mere kommerciel og radiovenlig, men mest af alt er den bare ringe. Med nærmest forargende ringe produktion og ideforladte og selvmodsigende tekster. Værst af alt bliver det på sangen "Giftig", hvor man for alvor bliver i tvivl om, hvorvidt nogen som helst form for kvalitetskontrol har fundet sted i forbindelse med denne udgivelse. "Battler med Spøgelser", "Blomster på Fortovet" og "Hvad Far Siger" har mod al forventning noget lyrisk at byde på, men i første tilfælde er produktionen ringe, i andet er omkvædet ringe og Ataf langt bedre end Jokeren, og i sidste tilfælde bliver det hele lidt for sentimentalt (særligt i omkvædet). Der er altså ikke nogen grund til at samle Den Tørste Digter op.
  • Dansker
   Ups! Der er desværre intet at komme efter her endnu.
(c)2014-2019 A.Gabel. Fremtidssikret.
Har du anbefalinger, fundet fejl på siden (tekniske eller faktuelle) eller andet, så kontakt mig på kontakt@agabel.dk.