Isao Takahata | Instruktør | AGabel
Isao Takahata

Isao Takahata

Kort biografi
Ups! Der er desværre intet at komme efter her endnu.
 • Udvalgt filmografi

  Filmografi

  • År
   Titel
   Filmselskab
   Vurdering
  • Gauche the Cellist
   Ups! Der er desværre intet at komme efter her endnu.
  • Grave of the Fireflies
   Grave of the FirefliesRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.1. Jun 2017Takahata har længe måtte affinde sig med at befinde sig i skyggen af Miyazaki, og dette på trods af at han startede sin tid i Ghibli med sin meget anerkendte Grave of the Fireflies, der er Takahata i bedste form med forrygende drama og en rørende historie. Handlingen udspiller sig under anden verdenskrig, hvor man følger et søskendepar, der ender med at må klare sig selv uden penge på lommen og knap nok med tag over hovedet. Takahata ville gerne have mere ud af animeformatet, og det må siges at have lykkedes ham med denne film, der er blevet omtalt som en af de bedste krigsfilm.
  • Only Yesterday
   Only YesterdayRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.12. Oct 2015Instruktør Takahata virker til altid at forsøge at udvide de gængse rammer for, hvad anime er eller bør være. Dette gør han bl.a. med sine realistiske voksendramaer, der beskæftiger sig med socialrealisme, éns plads i verden og mere i den dur. Eksempelvis har vi historien om 27-årige Taeko, der tager på en lille ferie på landet hos en bekendt familie. Her tager hun sit liv op til revision (bl.a. gennem minder fra barndommen), og hun bliver i sidste ende klogere på sig selv som person. Den er ikke lige så spændende som andre film på listen, men et kig værd er den nu alligevel.
  • Pom Poko
   Pom PokoRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.20. Jan 2018Studiet er ikke bange for at blive en smule politiske en gang i mellem, og med Takahata bag roret bliver der sjældent lagt fingre imellem, så Pom Poko er i høj grad også en protest mod den ustyrlige fældning af verdens skove. I en af disse skove bor der en flok vaskebjørne, og de har ikke tænkt sig at give op uden kamp. Ved hjælp af deres formskifningsevner skræmmer og saboterer de skovarbejderne i håb om, at de til sidst vil pakke deres grej sammen og tage hjem. Det kan godt ske, at det lyder mærkeligt, men i virkeligheden er det endnu mere skørt. Kort sagt er det nogle meget smidige vaskebjørne, vi har med at gøre.
  • My Neighbors the Yamadas
   My Neighbors the YamadasRAnmeldelse tilgængelig
   Sidst ændret d.12. Oct 2015Dette er noget så sært som en lang serie af sketcher og skitseringer. Sagt med andre ord en række socialrealistiske og simpelt skitserede sketcher om hverdagen for en lille familie. Det er altså en komedie. Pga. diverse kulturforskelle kunne man godt være en smule nervøs for, om filmen derfor ville fungere herhjemme, men faktisk løber man ikke ind i de store problemer på den front. Det er aldrig "laugh-out-loud"-sjovt, men det er til gengæld ret så hyggeligt, og en lille virkning på smilebåndet skal den nok have.
  • The Tale of the Princess Kaguya
   Ups! Der er desværre intet at komme efter her endnu.
(c)2014-2019 A.Gabel. Fremtidssikret.
Har du anbefalinger, fundet fejl på siden (tekniske eller faktuelle) eller andet, så kontakt mig på kontakt@agabel.dk.